Categories
Reizen

Dag 4 & 5: Chinese eetcultuur en world championships of magic

Dag 4
Vandaag naar het openingsdiner geweest van het FISM, en kennis gemaakt met de eetcultuur: het was precies zoals in het TV-programma ‘Fear Factor’: een glazen plaat waarop het vlees en groenten geplaatst werden. Telkens wanneer je dacht van “nu kan het niet meer erger”, bleek het tegendeel waar te zijn. Tijdens het diner ook kennis gemaakt met de Chinese cultuur en folklore: een heuse acrobatenshow, en iemand die net iets te enthousiast op haar trompet speelde. Was het een kleuter geweest, greep je meteen de trompet en plaatste je ze op een plaats waar de kleine niet bij kan. Hier werd het echter beloond met een daverend applaus. Dat de chinezen geen Engels kunnen bleek nog maar eens een keer: tijdens de speech van verschillende ministers(!) werd steeds de hulp van een tolk ingeroepen die de boel vertaalde.

Dag 5
Vandaag waren we allemaal al vroeg uit de veren (uitgezonderd Gerdje die te moe was) om naar de deelnames van het wereldkampioenschap goochelen te gaan kijken. Echter was de zaal al om kwart voor negen compleet volzet en hebben we ons ergens achterop plaatsgenomen. Toen in de namiddag ook de close-up competitie startte, begon het echt chaotisch te worden: iedereen wou in de kleine zaal plaatsnemen, waardoor veel mensen langs de trappen zaten.

1 reply on “Dag 4 & 5: Chinese eetcultuur en world championships of magic”

Jullie hebben daar al veel meegemaakt hé. Nog vele vele groetjes vanuit het Belgenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.