Categories
Reizen

De Chinese muur en een Chinees restaurant

Vandaag waren we vroeg uit de veren: Om 6u 30 waren we opgestaan om om 7u 30 te vertrekken naar de Chinese muur met onze chauffeur, die zich om het makkelijk te houden John noemt. Hij bracht ons naar onze bestemming te brengen langs rustige wegen, zodat we ook met de andere kant van China kennis maakten. Op de één of andere manier was hij erin geslaagd nog een parkeerplaats dicht bij de ingang te verkrijgen. We waren vroeg aangekomen bij de Chinese muur, dus was het nog redelijk kalm. Via een stoeltjeslift geraakten we dan aan de bergtoppen waarop zich de muur bevond. Helaas was er nogal veel smog, dus heel ver kon je niet kijken. Nadat we hadden genoten op het uitzicht op de Chinese muur, en een stevig stuk hadden gewandeld op de muur (veel stijgen en dalen, schuine wandelpaden) keerden we terug via een bobslee. Voor de middag raadde John ons aan (het moest er ooit van komen) in een Chinees restaurant te gaan eten. Niemand stond daarom te springen. Maar je wilt ook niet onbeleefd doen en dus gingen we daar maar gaan eten. Met drie serveersters stond men aan onze tafel om uit te leggen hoe het eten smaakte en hoe groot de schotel was. John zorgde er ondertussen voor dat alles keurig werd vertaald naar het chinees. We hebben iets gegeten dat eruit zag als ribbetjes, aangevuld met een pot rijst en een groenteschotel. De rijst was smaakloos, dus niet veel van gegeten, de groenteschotel bevatte teveel saus, en het vlees was nogal pikant (van sommige stukken vlees zag het eruit alsof de kok er al had van gegeten.). Al bij al viel het wel mee, omdat we gratis meloen mochten eten, dus daarmee was onze honger toch wel weer wat verminderd. In de namiddag bezochten we dan op aanraden van John een soort tempel die nogal graag giften ontvangt, bij ieder beeld stond er een kast waar je geld in kon doneren. Ook wilden we genieten van het uitzicht en in de gloeiende hitte beklommen we een trap waar geen einde aan leek te komen. Daarna was het alweer tijd om ons terug te brengen naar ons hotel. Tijdens de terugrit kwamen we wat meer te weten over John (zo had hij nog maar een maand zijn nieuwe claxon in zijn auto zitten, vanwege het overmatig gebruik. En als je de juiste vrienden bij de politie hebt je het bedrag van je boete kan verlagen). Aan het hotel hebben we dan afscheid genomen van John. Daarna was het tijd voor nog een avondwandeling door de Hutongs. Ook toen we werden we weer geconfronteerd met de Chinese autochauffeur: Men neemt gewoon het volledige voetpad in beslag en men gaat er dan maar vrolijk op gaan rijden. Carmageddon in real life, het bestaat.

1 reply on “De Chinese muur en een Chinees restaurant”

Is dat gemakkelijk geen chinees kunnen als je pruttelt ze weten toch niet wat je zegt.Ge hebt toch al het een en andere meegemaakt daar.En het slapen valt dat nog een beetje mee? Hier is alles nog oké. Joppe jouw schildpadde is wreed actief gisterenavond lag ze opeens op haar rug in haar bad te spartelen en ze kon zich niet meer omdraaien we hebben dan de ganse bak omgedraaid en zo lag ze weer op haar buik. Nog vele groetjes en tot wat later

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.