Categories
Reizen

de verboden stad en het tiananmen plein

Vandaag hebben we vol spanning ontbeten. Men zou vandaag om 9 uur met de tickets voor de trein komen, maar na een half uur was er nog steeds niemand te bespeuren. Aangezien we de chinese mentaliteit ondertussen wel kennen, dachten we dat hj niet zou komen opdagen. Na het versturen van een e-mailbericht kreeg we al vlug meer info: Men zou de tickets wat later brengen bij de balie, zodoende hoefden we niet te wachten en konden we meteen vertrekken naar het tiananmen plein. Eenmaal daar aangekomen werden we begroet door Chinese studenten die ons meelokten naar hun art exposition. Via hun tourist trap hebben ze ons 20 yuan kunnen aftroggelen, maarja ze waren zo vriendelijk. Na het doorlopen van hun tentoonstelling hebben we dan de verboden stad bezocht. Het is immens groot, en zeker de moeite waard te bezoeken als je in Beijing bent, maar na een tijd is het veelal hetzelfde in de verboden stad. Op het einde van de dag hebben we nog te voet naar ons hotel teruggekeerd, onderweg gestopt aan een KFC (eerste maal in ons leven dat we dat bezochten, en dan nog in China). Omdat we geen flauw idee hadden wat we moesten bestellen (alles was aangeduid in Chinese tekens) hebben we maar een gigantische pot besteld waarin kip zat die op alle verschillende manieren was bereid, samen met een grote fles cola. De kip was veelal pikant, maar toch lekker. Het is net zoals een Mc Donalds, maar in plaats van een hamburger krijg je kip. Als je je afvraagt waarom we nog niet in een Chinees restaurant hebben gegeten: Vandaag hebben we gemerkt dat men gewoon rochelt tijdens het eten en het naast de tafel beland. Smakelijk is anders. We hebben ook al gemerkt dat er hier geen speelpleinen zijn, maar fitness pleinen, inclusief de air walker uit alles kan beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.