Categories
Reizen

een nieuwe dag, een nieuw hotel

Vandaag zijn we na lang puzzelen met de bagage met een taxi vertrokken naar het volgende hotel. Na de helse rit (we zijn getuige geweest van een auto ongeluk, en een bijna frontale aanrijding) kwamen we aan bij ons hotel. Onze eerste indruk is dat het best wel zal meevallen hier. Nadat de koffers waren uitgepakt hebben we de buurt wat verkend, en hier maakten we kennis met het echte China. Het belangrijkste voor ons (mama uitgezonderd) is de mogelijkheid tot een degelijke maaltijd. We vroegen aan de receptie waar er ergens een supermarkt was (opposite was eigenlijk naast elkaar volgens de receptioniste) Na de tocht door de buitenwijken lieten we echter al vlug de moed zakken. Alleen maar troosteloze gebouwen. Gelukkig dachten we dat de receptie ons misschien de verkeerde kant had opgestuurt. Dat was ook zo. Na rechtsomkeer te hebben gemaakt kwamen we terecht in een redelijke woonwijk,met MC donalds en een weiduomei (zie Google). Onze dag kon niet meer stuk, en we zagen het alweer meer zitten. Daarna hebben we dan een Hutong bezocht, ongelofelijk dat mensen daarin leven. Om de avond af te sluiten hebben we nog eens een sfeervol cafeetje binnengewandeld.

[xmlgm {http://maps.google.be/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Temple+of+heaven+beijing&sll=39.88175,116.389353&sspn=0.004182,0.013797&ie=UTF8&ll=39.879181,116.416454&spn=0.03346,0.110378&t=h&z=13&output=kml}]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.