Categories
Reizen

Einde FISM en modern China

Gisteren was het de laatste dag in het FISM met de uitreiking van de prijzen. In de namiddag hebben we dan het bird’s nest en de ice cube bezocht. Dan was er op het einde van de avond nog een show in het congres, waarna de conventie definitief werd afgesloten. Vandaag hebben we dan het zomerpaleis bezocht, na wat discussie met de taxichauffeur die ons blijkbaar niet wou meenemen. Al vlug stond er een vervanger klaar en konden we vertrekken. Aangekomen in het zomerpaleis merkten we al vlug dat we ook hier, buiten de toeristen, er niet moesten op rekenen dat er iemand in het Engels ons zou begrijpen. In het zomerpaleis hebben papa, mama en Joppe dan nog rondgevaren op het meer. Ikzelf heb dan wat foto’s gaan nemen. Na het zomerpaleis hebben we met een Riksja terugreden naar de dichtstbijzijnde metrohalte. De Riksja was een avontuur op zich: drukke kruispunten dwarsen, tegen elkaar botsen, automobilisten die voorbijvlammen, het hoort er allemaal bij. Dan hebben we met de metro naar een KFC gezocht. Helaas geen tegengekomen, en dan begon het nog hard te regenen ook: Een autoweg veranderde meteen in een rivier. Wij hebben dan maar gaan schuilen onder een afdak (waar trouwens de bliksem vlakbij insloeg). Onderweg hebben we nog aan verschillende chinezen proberen de weg te vragen naar de dichtstbijzijnde KFC, maar zonder succes. Doordrenkt van de regen hebben we dan maar met de metro teruggekeerd naar ons hotel, en nog eens McDonalds gaan eten (desnoods eten we nog 12 dagen Mc Donalds als het moet). Tot de volgende keer

Gerdje , Koen en Joppe in boot

Brug zomerpaleis

stortregen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.