Categories
Reizen

shoppen in Beijing

Vandaag hebben we winkelgebieden in Beijing bezocht. Na een rit in een bomvolle metro (men rijdt niet zo frequent als in bijv. Londen) kwamen we aan in de winkelgebieden. Wat er verschillend is met winkels zoals bij ons; Men heeft veel meer personeel (in één winkel stonden er zelfs een 20 tal verkopers), steeds word je na 5 seconden aangesproken met wat je nu precies aan het bekijken bent “wallet, wallet, watch, watch”. We hebben toch ogen gekregen? Ik zie wel wat het is. Sommige gaan nog een stap verder en grijpen je meteen vast. Na een dreigende “don’t touch me” van papa houden ze er toch gelukkig mee op. Alle kraampjes zijn volgepropt, bevatten veelal dezelfde rommel, en staan vol van het volk. Afdingen is hier de gewoonte: minstens de helft van de originele prijs. Ook kom je natuurlijk vaak in contact met namaak. In één kraam met goedkope handtassen werd de catalogus van Gucci bovengehaald en kon “binnen 2 minuten geleverd worden”. Ook lego word nagemaakt, maar vreemd genoeg verkocht aan dezelfde prijs als de originele lego. Helaas is niet alles goedkoper: speelgoed en elektronica is even duur als bij ons, en soms zelfs nog duurder. In de namiddag hebben we dan in een Pizza hut gegeten, en hebben we kraampjes bezocht buiten de shoppingcentra.

namaak Lego

een winkel in Beijing

Wachtrij voor de bus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.