Categories
Uncategorized

Dag 4: Bezoek aan Orvieto

Dag begint al goed. Joppe en tante Petra vertrekken naar de winkels achter brood. Waarom moeten die in godsnaam sleutels mee hebben? En alsof dat nog niet genoeg is, sluiten ze ook nog eens de deur zodat wij binnen opgesloten zitten. Leuk is anders. Stel dat dat met tante Petra zou gebeurd zijn… Enfin, we hebben vandaag Orvieto bezocht. Bij aankomst in Orvieto hadden we een mooie plaats gevonden nabij een politie bureau. We moesten helaas weer opkrassen, want daar mocht je dus niet parkeren. Dan hebben we maar de auto geparkeerd in een wat lager gelegen parkeergarage. Tante Petra en mama hebben er vooral veel souvenirwinkels bezocht. Opvallend: vooral veel Vlamingen daar, net zoals in Rome overigens. De stad was wel mooi, met Middeleeuwse straatjes.

Vooral de kerk was indrukwekkend, die uit 2 verschillende kleuren bestond, alsof hij met lego blokjes in elkaar was gezet. Mama had een déjà vu gevoel. Zou reïncarnatie dan toch bestaan ? Prachtige pittoreske straatjes. De dag hebben we afgesloten met een glaasje witte wijn van 1 euro. Die bleek nog lekker te zijn ook, Tante Petra en mama waren in hun nopjes. Joppe wou geen witte wijn maar verkoos cola. Tja, 1 euro 6o cent. Wanneer krijgen we hem zover dat hij wijn wil drinken ? Totaalbedrag was 3,90. Tenslotte moest mijn –hoe kan het anders- naturel water ook betaald worden….

Kerk Orvieto

Bekijk de afgelegde route

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.