Categories
Uncategorized

Dag 6: Wandeling in Gubbio

Vandaag hebben we gewandeld in Gubbio. Tante Petra had geen zin om mee te gaan.
We hebben verschillende kerken bezocht. In één daarvan lag nog het lijk van een paus. Die lag daar gewoon in een glazen kist achter het altaar om te bezichtigen. Gewoonweg griezelig. Via een kabelbaan,die er uit zag als een veredelde vogelkooi, verplaatsten we ons naar de top van een berg, waarna we deze te voet afdaalden. Verder hebben we graftombes opgemerkt die niet zouden misstaan in één of ander vakantiepark. Een heel eigenaardige manier om mensen te begraven.
Na de mooie wandeling genoten we van een plaatselijk beroemd ijsjeskraam. Heerlijk, lekkere ijs kregen we daar in een lekkere koek ! Heel grote bollen voor de prijs van 2 euro.
Tijdens de wandeling begon het bewolkt te raken, maar als bij wonder begon het pas te regenen toen we terug in de wagen zaten. Het geluk was aan onze kant.
’s Avonds had tante Petra een heel lekker avondmaal bereid in de vorm van spaghetti. Jammer dat het plaatselijk gehakt weinig smaak bevatte, maar het moet gezegd, tante Petra had er het beste van gemaakt en we hebben ons bord leeg gegeten. Joppe natuurlijk niet, die vond de hele bedoening niet te vreten…

Dode paus

Joppe Hooibal

Begraafplaats

Vogelkooi kabelbaan

Bekijk de afgelegde route van vandaag

1 reply on “Dag 6: Wandeling in Gubbio”

Hallo hier Hollebeke
Zie dat jullie al veel gereisd hebben en al veel hebben bezocht daar in Italie. Maar in welk stadje dat jullie zitten daar heb ik geen benul van. Is het bovenaan of midden of onderaan kweet het niet, ik vind en zie nooit een naam van stad of dorp. Hier is alles nog goed met ons, vandaag zeer mooie dag geweest warme temperaturen rond de 24 a 25°, maar voor morgen en overmorgen zou het regenachtig zijn . Juran is braaf en weegt al 10 kilo en is al 40 cm hoog, doe de groetjes daar aan allen van oma en opa tot wat later en nog een goeie vakantie. Vandaag eens met juran bij jullie thuis geweest en hem eens een uurtje in zijn hok gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.