Categories
Uncategorized

Dag 9: Met de trein zou je er al zijn

Vandaag zijn we voor de 2 de maal naar Rome afgereisd. Tante Petra had het in een vorig leven al allemaal gezien, dus zij bleef thuis. Wij stonden vandaag al om 6 uur op, om naar het station in Chiusi te gaan, om van daaruit de trein te nemen naar Rome. Na wat oponthoud besloten we maar om de volgende trein te nemen. Dat hadden we beter niet gedaan: het bleek een slaaptrein te zijn waarin allerlei dampende gassen de ganse nacht hebben kunnen gisten. Succes verzekerd! We besloten wijselijk de cafetaria op de trein op te zoeken. Na onze aankomst in Rome hebben we een prachtige kerk bezocht. Daarna het Pantheon bezocht, en dan het hoogtepunt van de dag: bezoek aan Vaticaanstad. Het Sint-Pietersplein is zeer indrukwekkend. Maar als je nu eenmaal in Vaticaanstad bent, bezoek je beter ook direct alles. Vanwege tijdsgebrek (2,5 uur wachten) hebben we wel de Sixtijnse Kapel niet bezocht. Wel hebben we de Paus catacomben bezocht. Helaas geen foto kunnen nemen van de catacombe van Johannes PaulusII, wegens geen toestemming en teveel nonnekes en paters de nodige sereniteit te bieden. Wellicht maken die daar een driedaags bezoek van. Daarna werden we terug op het Sint Pieters plein gedropt, dus helaas geen bezoek aan Vaticaanstad zelf. O ja: vanwege de kledij voorschriften zag mama er niet uit. Lees t-shirts boven elkaar, trui voor en achteraan de benen geknoopt, wegens te kort broekje. Ze straalde gewoon…. ‘s Middags aten we – ja het begint eentonig te worden – Pizza. We wilden nog wat van onze avond genieten, dus probeerden we de trein van kwart voor 5 te nemen. Helaas wisten we niet wat we zouden meemaken, want dan waren we zeker later vertrokken. Onze trein vertrok op spoor Dué (2). Helaas zei men Dué e, wat dus 2e betekende. Nietsvermoedend wachten wij dus op spoor 2 op de trein. Deze arriveert daar natuurlijk niet. Pas nadat de trein vertrokken was, beseften we dat we op het verkeerde perron stonden. Het ander perron lag 100 meter verwijderd van spoor 2, onmogelijk te vinden als je het niet weet. We hebben dan maar liefst 2 uur mogen wachten op de volgende trein. Nerveusiteit ten top, aangezien we geen informatie kregen; Noch via de intercoms, noch via de informatieborden op het station. Toen er nog steeds geen trein aankwam, hebben we bij een conducteur gaan polsen hoe de situatie was. Bleek dat we een andere trein moesten nemen en dan overstappen. Uiteindelijk zijn we dan 5 uur later dan voorzien terug in Chiusi aangekomen.

1 reply on “Dag 9: Met de trein zou je er al zijn”

Dat leek me een plezante belevenis met die trein 🙂 Tof dat jullie al zoveel hebben bezocht en meegemaakt. Het omgekeerde zou natuurlijk wel jammer zijn als je daar nu éénmaal bent. Maar blijkbaar denkt daar niet iedereen hetzelfde over 🙂 Die kabelbaan met die vreemde kooien zag er wel heel sjiek uit. Zat in Dranouter bij een inspecteur van de Special Crime Unit uit Brussel (‘n soort CTU :-)). Hij houdt zich enkel bezig met gsm-onderzoek (plaatsbepaling en achterhalen van alle mogelijke gegevens uit de chips in een – eventueel kapotte -gsm). Vertelde over jouw passie voor ICT en hij zei dat je na je (geslaagde) studies in Kortrijk direct bij hem aan de slag zou kunnen. Uitstekende verloning verzekerd !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.