Categories
Uncategorized

Roemenië dag 4: Eerste wandeling

Omdat we nu eenmaal graag wandelen hadden we gisteren een kaart van de streek aangeschaft. Via reisverslagen die we vonden op internet (zo zie je maar dat een blog bijhouden op reis best wel handig kan zijn) hadden we enkele foto’s gevonden van de bewuste wandeling, en dat leek best wel indrukwekkend!

Via de GPS de bestemming instellen en gaan wandelen, zo simpel kan het zijn toch? In theorie althans. Typ je de naam van een dorp in, zoals ‘Zarnesti’, dan krijg je in TomTom 5 steden met die naam. Trial & error dus bij het zoeken naar de bestemmingen. Toen we erheen reden waren er op de route wegwerkzaamheden. De straat breekt men hier op sommige plaatsen nog open met een pikhouweel ipv een drilboor. Na de omleidingen gevolgd te hebben werd duidelijk dat we nog niet aan de start van de wandeling waren. Die lag een tiental kilometer verderop. Tattie en Dirk zagen het niet zitten om te wandelen, dus begonnen we met 3 (Gerdje, Joppe en Hannes) aan de wandeling. Die was helaas niet echt avontuurlijk, gewoon een autoweg langs het bos. Na een uur werd ook duidelijk waarom: We waren de verkeerde weg op. We mochten dus de trot terugkeren (opnieuw een uur kwijt) voordat we aan de eigenlijke wandeling konden beginnen. Onderweg kwamen we voorbij een open wei vol met koeien en varkens. Wat later kwamen we ook voorbij een herder met een kudde schappen. Nadien konden we beginnen aan de steile klim langs het water. En met steil bedoelen we ook steil, ik zie tattie niet zo snel dezelfde wandeling afleggen.

Helaas kwam er bewolking opzetten, en in de bergen (omdat die niet meteen kunnen verdwijnen over de bergwanden) resulteert dat al vrij snel in regen. Ongenaakbaar zetten we onze tocht verder. Maar een reeds terugkerende wandelaar liet ons weten om aan de bestemming te geraken, we nog minstens een uur onderweg zouden zijn. Rekening houdend met het feit dat de wandeling geen lus is (en je dus moet terugkeren via dezelfde route) en we dus nadien nog 2 uur in de regen zouden mogen vertoeven, besloten we dan maar rechtsomkeer te maken en terug te keren. Net op tijd overigens, want toen we terug kwamen begon het rotweer pas goed op gang te komen.

Foto’s staan terug op flickr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.