Categories
Uncategorized

Roemenië dag 5: Kasteel van Dracula

Vanochtend was het weer wat minder, dus konden we niet meteen starten aan onze wandeling. Daarom moesten we in de voormiddag uitwijken naar een alternatief programma. Het kasteel waarop de vampier Dracula is geïnspireerd. Klinkt het je in de oren als een tourist trap? Dat is het hoogstwaarschijnlijk ook. Het kasteel is goed onderhouden, daar niet van. Maar een hoop volk dat daar rondliep. In de smalle gangen in het kasteel is het drummen om ook maar even van het uitzicht te kunnen genieten. Het type toeristen dat daarheen trekt hangt hun gratis gewonnen GoPro rond hun hoofd en filmt dan maar alles dat men ziet. Vreemd genoeg komen die filmpjes nooit terecht in de jaarlijkse reel.

Gelukkig was na het bezoek aan het kasteel het weer wel wat verbertert. We (daarmee bedoelen we Gerdje, Dirk, Joppe en ik. Tattie had geen zin om mee te wandelen) besloten het er maar op te wagen en aan de wandeling ‘7 scari timisul de jos’ te beginnen. De wandeling naar de watervallen zou maar een goeie 45 minuten duren, al bij al een eenvoudige wandeling dus. Alleen heb ik geen idee of ze hier een andere tijdseenheid gebruiken en/of de persoon die de tijd berekende de wandeling al lopend heeft afgelegd. In ieder geval, wij zaten daar met meer dan 2 uur een flnk stuk boven, voornamelijk vanwege de steile klim in combinatie met de nogal modderige ondergrond. Gelukkig was het de ferme inspanning wel waard. Aan de start van de watervallen mochten we wel nog even betalen voor de toegang. (er stond een loket midden in het bos, wanneer we al de helft van de wandeling in het bos hadden afgelegd). Er zat ook een vos in de buurt, dus die hebben we dan ook maar op de gevoelige plaat vastgelegd. Bekijk de foto’s van de wandeling op flickr. Op YouTube kan je een impressie vinden van de natuur tijdens onze wandeling.

Voor de komende dagen bevinden we ons in de middle of nowhere, dus voorlopig wordt het:

ifconfig eth0 down
ifconfig wlan0 down

(we hebben waarschijnlijk geen internet op de volgende locatie, dus we zullen de verslagen in 1 keer erop plaatsen nadat we terug internet hebben)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.