Categories
Uncategorized

Roemenië dag 6: op weg naar de middle of nowhere

Vandaag (1 augustus) was het vooral veel in de auto zitten, want we gingen van Brasov naar Izvoare. In Roemenië trouwt werkelijk iedereen op zaterdag. Vanochtend zagen we vanuit ons appartement dat men bezig was met hun wagen te ‘versieren’ voor het grote feest. Ook onderweg kwamen we een huwelijksstoet tegen. Wat later stopten we ook even bij een lokale ‘buurtwinkel’, want ons water was op. Dit zou je bij ons toch niet meteen vinden. Ook hier wordt nog veel met paard en kar afgelegd, dus nu en dan eens een hooiwagen voorbijsteken kijken we niet meer van op. Tijdens onze rit kwamen we ook een vervallen warmwaterbron tegen. In de namiddag stopten we dan even bij een meer om wat uit te rusten (We zijn net zigeuners: onze wagen zit namelijk volgepropt als we moeten verhuizen, en het is niet altijd even comfortabel om te zitten). Het blijkt een toeristische trekpleister te zijn, want er is geen enkele lege plek aan de rand van het meer. Gebruik maken van de sanitaire voorzieningen hier is wel iets dat je beter niet doet…

‘s Avonds kwamen we dan aan bij onze volgende verblijfplaats. Een klein huisje midden in het bos. Warm water hebben ze niet, dat moet je zelf maken via een houtkachel. Maar zoals je merkt hebben ze hier wel – tot grote opluchting van tattie – internet. Prioriteiten stellen heet dat. De ramen hier zijn letterlijk van dubbel glas (er zitten 2 ramen in de muur), aangezien het hier in de winter behoorlijk koud kan zijn. Het huisje is gelegen langs een klein beekje, iets wat best wel gezellig is. Terwijl we nu toch de mogelijkheid hebben, hebben we deze avond alvast eens de barbecue uitgetest.

Foto’s vind je terug op Flickr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.