Categories
Uncategorized

Australië dag 1: van Zaventem naar Sydney

Opmerking: Omdat we een internetlimiet hebben voor 6 huisgenoten in het appartement, ga ik de bijbehorende foto’s later uploaden.

Onze reis begon vrijdag 22 augustus, na afscheid te nemen van opa en oma bij ons thuis. We stapten even na 13 uur op de trein richting Zaventem. Gelukkig hadden we onderweg geen last van vertragingen op het spoor, waardoor we zonder problemen (afgezien van de vele militairen in de luchthaven) in alle rust onze bagage konden inchecken. Helaas verliep hierna niet alles vlekkeloos, en had onze vlucht van Zaventem naar Londen reeds 30 minuten vertraging. Maar aangezien de aansluitende vlucht op Heathrow pas 2 uur later vetrok, hadden we ruim de tijd om deze toch te halen.

Na de uitgebreide security checks , waarbij zowel Joppe als ik door de body scanner moesten passeren, bleef er helaas weinig tijd over om op de luchthaven zelf te vertoeven. Nu, we hadden toch een lange vlucht naar SIngapore voor de boeg, dus we waren allang blij dat deze op tijd vertrok. Tijdens de vlucht hadden we regelmatig last van turbulentie, maar dat hoort bij zo een lange trip zeker? Het eten op het vliegtuig is altijd een heikel punt als het om beoordelingen bij vliegtuigmaatschappijen gaat, en deze keer was geen uitzondering. Toch viel het al bij al mee.

In Singapore, die ooit werd uitgeroepen als de beste luchthaven ter wereld hadden we 30 minuten de tijd om eventueel ons wat op te frissen, en het moet gezegd, de luchthaven ziet er niet onaardig uit. Al hadden we natuurlijk niet de tijd om alles te zien, dus persoonlijke ervaringen kunnen variëren.

Na Singapore was het tijd om de trip verder te zetten naar onze eindbestemming: Sydney. Tijdens de vlucht werd alles gedimd zodat we meteen mee zouden zijn met de tijdzone die hier geld, wat ervoor zorgt dat de effecten van de jetlag (bij mij althans) beperkt bleven. Voor het landen werd het vliegtuig ‘gedesinfecteerd’. (lees: een steward met een afgedekt gezicht spuit met een spuitbus een goedje rond in het vliegtuig.) Passagiers met contactlenzen werd aangeraden hun ogen een minuut te sluiten, maar verder zou alles ‘harmless’ zijn.

De Australische ‘border customs’ konden we, afgezien van mijn paspoort die niet wou scannen, vlot doorlopen. Ook al onze bagage had zonder problemen de grote oversteek gemaakt. Omdat het nogal vroeg was, en het openbaar vervoer voor ons hier in Australië nog een groot mysterie is, besloten we de stap niet te wagen en namen we een taxi. Die bracht ons zonder problemen naar ons hotel, waar we om 6uur ‘s ochtends reeds op onze kamer konden inchecken.

Aangezien we nu toch al wakker waren, besloot mama de koffers reeds uit te te pakken. Nadat alles op orde was, trokken we even na 8.30 Sydney in. We bezichtigden reeds het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Even na 13 uur begon de jetlag toch zijn tol te eisen en deden we een kort dutje. Hierna bezochten we China Town (al twijfelen we wel of gans Sydney geen Chinatown is, gezien de grote getale Aziaten die hier aanwezig zijn. Allemaal voorzien met de navelstreng naar hun smartphone (de Pokémon Go hype is ook her merkbaar). Ondertussen kwamen Siebe en Sofie ons ook vergezellen en maakten we nog even een avondwandeling in Sydney, alvorens voldoende proviand in te slaan voor de komende dagen.

Ondertussen is het 23:10, en ga ik nu ook mijn klok gaan gelijkzetten met de rest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.