Categories
Uncategorized

Australië dag 4 & 5: Katoomba en Canberra

Opmerking: Internet is hier in 2016 nog steeds niet doorgebroken. We moeten het hier stellen met 200MB per dag. Foto’s zullen later volgen.

In Katoomba hebben we de three sisters formatie gaan bekijken. Wandelpaden zijn hier zeer mooi uitgewerkt, vrijwel onmogelijk te verdwalen. In het begin is alles -jammer genoeg – mooi gebettonneerd, later  kun je gelukkig wel in de ruwe natuur wandelen. Echt druk tijdens het wandelen is het nooit. De uitzichten hier zijn adembenemend. De blauwe mist die je nu en dan kan waarnemen maakt alles nog wat mooier. Ook vind je hier een treinrit op het steilste treinspoor ter wereld terug, al lieten we die met $20 dollar per persoon enkele reis voor wat het is.

De volgende dag hadden we nog niet genoeg van de Blue Mountains, dus hebben we ook nog verschillende andere wandelingen in het gebied gedaan, zodat we uiteindelijk pas in de namiddag onze reis naar Canberra verder gezet hebben. We kozen voor een vlug avondmaal  – tot grote teleurstelling van Dirk – in de Mc Donalds. Hier zijn ze al iets verder dan bij ons, de kassa is omgebouwd tot een afhaalbalie, waarbij je meer tijd spendeert aan het uitpikken van je menu via een touchscreen dan je vroeger deed aan een kassamedewerker. Vooruitgang heet dat.

Je zou amper zeggen dat we ons in de hoofdstad van Australië bevinden. Een paar kilometers hiervandaan vind je nog simpele woonwijken zoals je deze in pakweg Ieper zou vinden. Ook onze verblijfplaats – een bungalow achtige woning – laat je niet vermoeden dat we ons in de hoofdstad bevinden. En aan de internet beperkingen zou je niet zeggen dat we ons in de belangrijkste plaats van Australië bevinden. Een schoolvoorbeeld van compromissen sluiten kun je deze plaats het beste omschrijven. Maar ik zal het voor vanavond hierbij laten, voor de laatste wifi signalen afsterven.

One reply on “Australië dag 4 & 5: Katoomba en Canberra”

Tof om jullie reis op deze manier wat te volgen. Mooi geschreven ! Heel wat restaurants van McDonalds bij ons werken ook met zo’n touchscreens hoor. Het volledig vernieuwde filiaal bij Kinepolis trouwens ook. Geniet verder van jullie reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.