Categories
Uncategorized

Australië dag 6 & 7: Canberra en even tot 10 tellen

Opmerking: internet gaat van kwaad naar erger hier. Foto’s zullen later geüpload worden.

In Canberra was zoals eerder vermeld amper iets te beleven, maar dat werd goedgemaakt door het australian war museum, waar je makkelijk ettelijke uren kan vertoeven. Aan de ingang werden we begroet door de 2 leeuwen uit Ieper die ze hadden meegenomen na de eerste wereldoorlog. Op de muren staan de namen vermeld van alle australische soldaten die sneuvelden tijdens verschillende oorlogen. Onze middagmaaltijd bestond uit broodjes gekocht bij de subway. De SUbway ligt niet ver van het ‘centrum’, maar hier valt amper iets te beleven. Het gaat zelfs zo ver dat ze bij een draaimolen een bord plaatsten met historische informatie.

Omdat er dus amper iets te beleven valt, bezochten we ook het parlement en de senaat, die momenteel niet in gebruik waren. Dirk was helaas wel vergeten zijn zakmes achterwege te laten bij het bezoek, waardoor de metaaldetector bij hem bleef piepen.

Daarmee hadden we Canberra dus gezien en was het alweer avond. Vandaag zetten we onze tocht verder naar Beechwort. In de namiddag besloten we een bucket te eten bij KFC, maar die kregen we zelfs met 4 niet helemaal leeg. Dirk en mama besloten het op een wrap te houden. Foto’s zullen vanzelfsprekend nog volgen. Omdat we toch nog tijd over hadden, besloten we even in het stadje zelf rond te wandelen. Onderweg mocht onze chauffeur aan de kant even tot 10 tellen tegen een apparaat die eruit zag als een te grote wortel om te kijken of hij nuchter genoeg was.

Onze 2 cabins hier zijn nogal verschillend ingericht. Terwijl deze waar Joppe , Sofie, Siebe en ik verblijven nogal redelijk modern is, lijkt deze van Dirk en mama uit de vorige eeuw te dateren. Voor de valavond hebben we nog even rond het meer gewandeld in de hoop een koala te spotten, maar helaas zonder resultaat.

Morgen bezoeken we het stadscentrum van Beechworth,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.