Categories
Uncategorized

Australië: Ayers Rock

We zijn veilig geland op de kleine luchthaven van Ayers Rock. Je huurauto haal je op in dezelfde zaal waar je je bagage ophaalt. We hadden geluk en kregen een upgrade op onze huurauto, zodat al onze bagage moeiteloos in de koffer kon. We verbleven in het Pioneer Lodge resort. Onze kamer was vrij basic: 2 stapelbedden  met gelukkig een eigen wc en douche (in aparte ruimtes wel te verstaan.)

We deden al een eerste uitstap naar Ayers Rock, en bezochten het bezoekerscentrum, waar men uit respect voor de aboriginals vraagt de berg niet te beklimmen. Na wat gemor van Joppe die persé de klim wou aanvatten, deden we dan maar een korte wandeling. Omdat het al wat later was, besloten we de klim pas de volgende dag te doen. We deden nog wat inkopen in de supermarkt, en hier moet je in tegenstelling tot de rest van Australië wel nog betalen voor je zakken. Meteen weet je dat het hier niet goedkoop zal zijn. Voor de eerste avond hebben we uit gaan eten op restaurant. Kwestie van niet te krenterig te doen.

Op dag 2 hier in Uluru stonden we al meteen vroeg op zodat we golden hour zouden kunnen meemaken. Dit was niet helemaal naar de zin van Dirk, die eerst nog wat wou slapen. Op het programma stond vandaag de beklimming van de legendarische berg, maar vanwege de wind besloot men de wandeling niet open te stellen. We hebben dan maar errond gewandeld. ‘s Avonds gingen we  dan naar het nabijgelegen katatjuuta, om daar de zonsondergang te aanschouwen. De warme maaltijd bestond deze avond uit voorverwarmde kip die we aten met plastiek bestek. Er zijn betere manieren om je maag te vullen.

Vandaag hebben we de zonsopgang in Katatjuuta gaan bewonderen, wat nogal fris is als je er enkel in t-shirt staat. Erna hebben we ontbeten in de wagen om dan een wandeling te maken in de ‘valley of the winds’.

Opnieuw hadden we vandaag geen geluk en mochten we de berg niet beklimmen vanwege de strakke wind.

We hebben dan maar wat in de souvenirwinkels van het resort vertoeft. Veel verschillende wandelingen zijn er, omwille van het beschermen van de natuur, in deze savanne helaas niet.

‘s Avonds hebben we dan nog voor de laatste maal gaan genieten van de zonsondergang. En deze keer gelukkig wel weer op restaurant gaan eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.