Categories
Uncategorized

Australië: de laatste dag in Melbourne

Onze vakantie in Australië zit er helaas bijna op. Voor we de wagen terug binnen brachten aan de luchthaven hebben we toch nog even naar de Red Rock gaan kijken (we moesten deze pas om 10:30 binnen brengen, en niet om 10 uur, zoals Dirk en ik beweerden).

Hierna brachten we dan toch onze huurwagen terug naar de luchthaven. Even de sleutels in een brievenbus droppen is voldoende om de wagen af te geven. We besloten de bus toeristen voor te zijn en reeds in te checken. We deden dit bewust niet online, zodat Joppe eindelijk nog eens een authentieke boarding pass zou ontvangen, ipv een zelfgeprint papieren blad. Tot zijn (en onze) teleurstellling bestond de boarding pass uit een simpel kassaticket. Alsof je net even inkopen in de supermarkt hebt gedaan. Ook had onze vlucht een halfuur vertraging, waardoor we uiteindelijk pas even voor 16 uur in Melbourne aankwamen.

Onze taxi naar ons hotel was niet berekent voor onze bagage, en dus mochten we voor  de ganse rit de koffers op onze schoot houden. Op ons hotel was de koffer die we achtergelaten hadden gelukkig onaangeroerd gebleven. We hadden sinds ‘s Ochtends niet meer gegeten, dus een snelle hap in de Mc Donalds was voor – bijna – iedereen geen probleem.  Voor Dirk was het die dag een drukke dag, waardoor hij die avond het voor bekeken hield en Joppe, Gerdje en ik nog een avondwandeling in de stad deden. We hadden ook meteen al ons ontbijt voor morgen:Krispy Kreme Doughnuts

Vandaag hebben we dan nog zoveel mogelijk uit onze dag gehaald. Dirk heeft Melbourne in een vorig leven al gezien, dus die vertoefde vandaag op de hotelkamer. Joppe heeft deze ochtend donuts gaan kopen (al was Krispy Kreme helaas nog dicht).

Het eerste wat we om 9 uur wilden bezoeken, was het Eureka Skydeck. We waren iets te naarstig te werk gegeaan, want de toren gaat pas open om 10 uur. We hebben dan maar eerst nog even in het park gewandeld, waar je onder andere de Sidney Myers Music Bowl kan vinden. Dicht bij gelegen vind je het Melbourne Memorial Shrine, die ondergronds ook nog een compleet museum herbergt.

Daarna was het tijd om via de botanische tuinen de RodLaver Arena te bezichtigen. Hierdoor hebben we het Skydeck uiteindelijk pas om 12:30 gaan opzoeken, De uitschuifbare kubus helemaal bovenaan lieten we liever voor bekeken.  Via de gratis tramlijn bezochten we Queen Victoria Market, die niet aan te raden is voor iemand die op zoek is naar een moment van rust. In de namiddag zochten we een ijskraam op. Volgens Joppe had de eigenaar van pidapipo een  speciale richting op de unief gevolgd voor dit beroep. In de State Library vonden we het harnas van Ned Kelly terug.

Onze avond hebben we afgesloten in het Crown Casino van Melbourne, waar we een typisch streekproduct aten: een pizza;.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.