Categories
Uncategorized

Australië: een glimps van Melbourne en op weg naar Ayers Rock

Na afscheid te nemen van Siebe en Sofie gisterenochtend (het is hier nu 8:30 ‘s ochtends) vertrokken we naar Melbourne. We konden vroeg vertrekken, dus konden we al om 14:30 gaan inchecken in ons hotel. Ook hier hadden we zicht op de skyline. Onze huurauto hebben we ook meteen kunnen inleveren, tot grote opluchting van Dirk. Melbourne is tenslotte wel wat drukker dan Roemenië. Melbourne heeft, in tegenstelling tot Sydney, meer weg van New York. Al kan dat door de drukte te maken hebben. We schaften ook meteen een paar imker maskers aan voor Ayers Rock.

Indien je geen GPS wilt aanschaffen, is Google maps met zijn offline mogelijkheden een uitstekend alternatief. Op die manier vonden we onze vertrouwde Woolworths terug in Food Court Plaza, zodat Joppe en ik een pizza konden aanschaffen terwijl de oudjes opnieuw Sushi aten.

Deze ochtend was het om 6 uur opstaan, zodat we nu op tijd zouden kunnen vertrekken naar Ayers Rock. Met de Self check-in Bagage komt er zelfs bijna geen personeel aan de pas om je koffers in te checken. Ook qua controle zijn binnenlandse vluchten veel minder strikt. We zullen pas bij het aan boord stappen de eerste maal ons paspoort tonen. Al blijft de security nog steeds raar opkijken bij het schaartje in de handbage van Dirk.

Over drie kwartier hangen we in de lucht naar onze volgende bestemming. To be continued…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.