2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | archief

We zijn naar de zee geweest. Het was een mooie zonnige winderige dag. We wandelden aan het strand, we bezochten de vismijn en we mochten met de Seastar varen op het water.
Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.

We voelden ons supergoed in onze outfit voor Carnaval. We trokken door de straten van Hollebeke en toen we terug op school waren zorgde het oudercomité voor lekkere wafels en chocolademelk. Het was een heerlijke namiddag.
Bekijk hier de foto's.

We hadden een thema over kledij in onze wero-lessen. We hebben daar heel wat geleerd over verschillende soorten kleren, welke kleren in welke landen worden gedragen en vooral dat we aandacht moeten hebben voor 'schone' kledij als we milieubewuster willen gaan leven. Als afsluit van het thema organiseerden we een modeshow en konden we over onze 'speelplaatscatwalk' paraderen. Het was superleuk om de verschillende outfits te bewonderen.
Bekijk hier de foto's.

Met zijn allen een lekker en gezond ontbijt krijgen op school. Meer moet dat niet zijn:-) En of het gesmaakt heeft!
Bekijk hier de foto's.

Kersttijd.. Bij een kerstboom is het leuk om pakjes te leggen. Wij knutselden voor 1 iemand uit klas een kadootje in elkaar en deelden die dan uit. Kijk hier hoe benieuwd we waren toen de pakjes werden uitgedeeld en open gemaakt.
Bekijk hier de foto's.

Net voor de kerstvakantie trokken we met de klas naar de spelotheek in Ieper. We kregen er een rondleiding en ontdekten heel wat leuk spelmateriaal en gezelschapsspelen. En dat kunnen we zelf met onze eigen bib-kaart ook ontlenen om thuis mee te spelen. We vonden het super om achteraf enkele spelletjes uit te testen.
Bekijk hier de foto's.

De Sint kwam zoals elk jaar trouw naar onze school. We vertelden wat we graag als geschenkje zouden krijgen. En we hebben voor de Sint en zijn Pieten een mooi versje gebracht. We straalden in onze Pietenmuts.
Bekijk hier de foto's.

James Ensor achterna. Wat leuk om over een beroemde kunstenaar te horen vertellen. Achteraf maakten we zelf een 'Ensoriaans Schilderij' zoals een echte schilder. Dus verf, penseel en een mengpaletje en we waren vertrokken om ons meesterwerk tot een mooi einde te brengen.
Bekijk hier de foto's.

Wat waren we blij om onze grootouders te mogen ontvangen op school. Fier als een pauw leidden we onze oma, opa, pappie, mammie... door de klassen. Daarna was er een optredentje voorzien. Wat hebben ze genoten van de leuke dansjes van hun oogappels. En wij, wij straalden als grote sterren op het podiuim. Geniet maar mee!
Bekijk hier de foto's.

We zochten het mooie weer op om dinsdag naar de Palingbeek te gaan. We leerden over de dieren, de bomen, de blaadjes, de paddenstoelen en de vruchten. We ontdekten welke vruchten eetbaar zijn voor de mens en wat we beter laten liggen. Het was een leuke en boeiende namiddag!
Bekijk hier de foto's.

Rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan... Dat was wat we gisteren deden tijdens de sportdag.Het 4de leerjaar fietste welgezind en veilig naar de sporthal in Wijtschate waar hen een dag vol avontuur wachtte.Het 3de werd met auto's naar de sporthal gebracht en ook zij genoten van deze sportieve dag. Geniet mee van hun avonturen!
Bekijk hier de foto's.

Begin schooljaar betekent ook steeds kermis in ons dorp. Het feestcomité verwende ons met een gratis ritje op de draaimolen en een optreden van goochelaar Chris Toon en zijn lieve assistente Mandy. Dank voor de mooie kermisnamiddag!
Bekijk hier de foto's.

We werden uitgenodigd in de muziekacademie van Ieper. Daar stelden ze de verschillende instrumenten voor die je daar kan leren bespelen. Het was een leerrijke voormiddag waarbij er veel 'geblazen' kon worden op fluiten, trompetten, trombones... Kijk zelf maar hoe ze genoten...
Bekijk hier de foto's.

En we zijn weer vertrokken. De eerste hoekenwerksessie zit erop. We mogen weer volop bouwen, rekenen, computeren, taal oefenen... Het ene spelletje doen we al liever dan het andere maar dat het altijd feest is als het hoekenwerk is, dat staat als een paal boven water!
Bekijk hier de foto's.

Kom hier gerust regelmatig een kijkje nemen. Telkens we een jarige te vieren hebben, wordt dit lijstje aangevuld. Niels mocht de spits afbijten want hij was jarig eind augustus..
Bekijk hier de foto's.

RSS feed | Links