2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | archief


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.

Op zondag 10 juni vierden we onze papa. Samen met de mama van juf maakten we deze lekkere aardbeienconfituur.
Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.

Vrijdag mochten we een bezoekje brengen aan de boerderij van Michiel en Emiel Verstraete. We zagen de plaats waar de koeien worden gemolken, de melktank, de kalfjes van enkele dagen tot enkele weken oud. In de stal bevond zich het 'moederhuis'. Daar zitten de koeien die algauw moeten kalven. Bijna konden we de geboorte van een kalfje meemaken maar de koe vond het niet zo fijn dat we met zijn allen stonden te kijken... Ook zagen de we de verschillende machines en landbouwwerktuigen die een landbouwer nodig heeft. Het was heel leerrijk en plezant. Oh ja, toen wij alweer aan het rekenen waren, was de koe de trotse 'mama' geworden van een stierkalfje ! Dank je wel aan Evelien en Frank, de ouders van Emiel en Michiel, voor het warme onthaal.
Bekijk hier de foto's.

Na een vermoeiende dag kan mama genieten van een rustgevend slaapmasker. Dit maakten we in klas voor Moederdag. Een grote proficiat aan alle mama's !
Bekijk hier de foto's.

Eindelijk was het zover. Op 4 mei mochten we op schoolreis naar Pairi Daizo. De busrit was behoorlijk lang maar ons geduld werd beloond. We zagen heel grote, mooie (en ook wel griezelige) vissen, spinnen, slangen, aapjes, olifanten, giraffen en uilen. Een pauw kwam zich heel trots aan ons tonen. De gids vertelde ons heel wat over de uilen en de gieren. We genoten van een heel mooie roofdierenshow. Het was een fantastische dag waarbij ook het zonnetje zich van zijn beste kant liet zien.
Bekijk hier de foto's.

Op donderdag 9 februari 2012 brachten we een bezoek aan het ziekenhuis in Ieper. We kregen een rondleiding op de kinderafdeling (wat leuk daar), de materniteit met zijn luxekamers en verloskamer, de prematurenafdeling en de röntgenkamer. Het was een heel leerrijke namiddag. Dankjewel aan de papa van Emmy die dit bezoek voor ons mogelijk maakte, alsook aan Emma, de dame die ons zo vriendelijk heeft rond geleid.
Bekijk hier de foto's.

Pakjes, pakjes, pakjes... Kersttijd = pakjestijd. Iedereen had voor iemand een leuk cadeautje bij. En of we dat leuk vonden... Kijk maar naar onze gezichtjes !
Bekijk hier de foto's.

Als echte koks mochten we aan de slag met boter, bloem, eieren, suiker en zelfs een vleugje zout... We roerden en kneedden. De mama van juf heeft dan de koekjes gebakken. En nu maar smullen !
Bekijk hier de foto's.

Vandaag was er een klasgenootje bij in klas. Juran, de erg enthousiaste hond van juf, kwam met Joppe een bezoekje brengen. Hij deed braaf enkele kunstjes en toonde dat hij niettegenstaande hij vaak een deugniet is, ook heel erg gehoorzaam kan zijn.
Bekijk hier de foto's.

Alweer Kerst en Nieuw! Alle kinderen deden erg hun best om er iets heel erg moois en persoonlijks van te maken.
Bekijk hier de foto's.

Op 10 november kwam de sint op bezoek in de klas. We zongen een liedje voor de sint daarna kregen we een lekkere koek en natuurlijk een mooi stuk speelgoed. We knutselden in klas nog een leuk lampionnetje.
Bekijk hier de foto's.

Op donderdag 20 oktober gingen we naar het bos met de papa van juf. We leerden de hoogte van de bomen meten, de leeftijd van de boom bepalen en we zochten kriebelbeestjes. Tijdens de wandeling vonden we ook nog een dood konijn.
Bekijk hier de foto's.

Op dinsdag 4 oktober was er sportdag. We mochten een ganzenbordspel vol sporten, soccerball leren spelen en een wedstrijdje hockey spelen. In de namiddag bracht de bus ons naar Gullegem en daar konden we genieten van het schaatsen.
Bekijk hier de foto's.

We maken een totemdier. Zelf aan de slag met dozen, papier, lijm, karton, dekseltjes, knoopjes... En is het resultaat niet prachtig ?
Bekijk hier de foto's.

RSS feed | Links