2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | | 2012-2013 | archief


Bekijk hier de foto's.

Elke laatste vrijdag van de maand mogen 2 kinderen uit klas hun vaardigheid, talent, hobby… komen demonstreren. Heerlijk om zien wat de kinderen goed kunnen, graag doen, verzamelen…. En vooral, elk kind is uniek en heeft zijn eigen talent !
Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.

De leerlingenraad bracht een voorstel om een brei- en klusnamiddag te houden. Er werd voorgesteld om een nestkastje te timmeren, en om een eimutsje te breien. Wie graag breit, kon ook kiezen om een zeehondje of knuffelbeer te breien. Gelukkig konden we rekenen op enkele heel geduldige en zeer hulpvaardige oma's. Het was een heerlijke, gezellige namiddag !
Bekijk hier de foto's.

Op dinsdag 5 maart kwamen de opa's en oma's een bezoekje brengen aan onze klas. Er werd in hoekjes gewerkt. Zo konden de grootouders zien wat hun kleinkind op school allemaal leert. Trots als een pauw mochten ze ook hun zelfgemaakt geschenkje overhandigen. Na het klasbezoek waren de grootouders welkom in de zaal voor een drankje en taartje en een optredentje van hun oogappel !
Bekijk hier de foto's.

Op 20 januari 2013 is Elsy, het zusje van Matty en Emmy geboren. Wij waren natuurlijk allemaal heel erg benieuwd naar die lieve baby. En vandaag, 26 februari, kwam de mama op bezoek. We hadden allemaal een mooie tekening gemaakt en gezorgd voor een leuk geschenkje. We hebben genoten van de kleine Elsy. Een heel grote proficiat aan de ganse familie !
Bekijk hier de foto's.

Carnaval in klas. Wat leuk om één keer op een jaar vermomd naar klas te komen. We kregen bezoek van Dracula, de toverheks, de politieman, een echte landbouwer, enkele prinsessen, leuke clowns, Blauwkapje en zelfs van een 'nerd'... Leuk om zo de week af te sluiten en te kunnen genieten van een weekje vakantie !
Bekijk hier de foto's.

Elke week op dinsdag is er hoekenwerk in klas. Heel leuk want dan mogen de kinderen in groepjes in een hoek werken. Er is een taalhoek, een rekenhoek, een computerhoek, een spelletjeshoek en een bouwhoek. Ze leren er zelfstandig en vooral ook samen werken.
Bekijk hier de foto's.

In klas stond een mooi versierde kerstboom. Maar nog leuker was dat er ook nog leuke geschenkjes onder lagen. Iedereen had een mooi zelfgemaakt geschenk voor een vriendje gemaakt. Het was zo tof om een geschenkje te geven maar nog leuker om er eentje te krijgen….
Bekijk hier de foto's.

Kerst in klas... Met houten stokjes van bij de dokter (ongebruikt weliswaar!) maakten we een leuk kerststalletje. Daarna konden we aan de slag met restjes oude kaars. We hakten en beukten er op los om kleine stukjes kaars te bekomen. Die mochten we dan in een vormpje stoppen en dit werd dan opgevuld met gesmolten kaarsvet. En dit is het resultaat!
Bekijk hier de foto's.

Speciaal voor de kinderen van het 3de en 4de leerjaar uit Ieper en omstreken, werd er een sportnamiddag georganiseerd in de sporthal van Ieper. We mochten allerlei spelletjes met de bal uitvoeren. Er was aandacht voor behendigheid, uithouding, inzicht en vooral samen spelen en genieten. Leuk was het in elk geval !
Bekijk hier de foto's.

Op 20 november was er feest in Hollebeke voor de oudere mensen. Wij werden in de zaal verwacht om een toneeltje voor hen op te dragen. Het was leuk, en de mensen hebben van ons optreden genoten. Achteraf kregen we een lekker zakje met koekjes en fruit. Dank je wel !
Bekijk hier de foto's.

Op vrijdag 9 november kregen wij het bezoek van Sint en Piet in onze klas. We zongen een mooi lied voor de Sint en kregen van de Piet veel lekkere snoepjes. En natuurlijk weten wij allemaal dat de Sint een grote kindervriend is, maar toch waren we wel een beetje zenuwachtig toen we bij hem stonden...
Bekijk hier de foto's.

We leerden wat spelletjes van vroeger kennen. Enkele kinderen namen hun bikkels mee naar klas en zo konden we leren bikkelen. Nu weten we dat die bikkels wel hard aanvoelen als ze op onze hand neerkomen.
Bekijk hier de foto's.

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen werden er ook verkiezingen gehouden in onze school. Het idee kwam van de kinderen zelf, die graag een leerlingenraad wilden oprichten om zo hun wensen en ideeën kenbaar te maken. De leden van de leerlingenraad hebben de taak om vooral goed te luisteren naar de wensen van alle kinderen en om die voorstellen te bespreken. De leerkrachten hebben hun medewerking beloofd, om de realiseerbare voorstellen mee te helpen uitvoeren. Proficiat aan Luca, Laïs, Morgane en Servaas. Zij vormen samen de leerlingenraad.
Bekijk hier de foto's.

Deze keer werd het thema 'herfst' uit de wero-les op een andere manier benaderd. Normaal wordt er eerst uitleg gegeven en daarna mogen de kinderen aan de slag. Nu werden ze in groepjes ingedeeld en moesten ze de info zelf verwerken. Het leverde boeiende gesprekken en taferelen op. En… ik mag best trots zijn op mijn leerlingen, want alle groepjes hebben heel hard gewerkt zodat het contract op de afgesproken dag af was.
Bekijk hier de foto's.

Een hele dag heerlijk mogen sporten. Leuk toch. In de voormiddag speelden we met onze eigen klas het spel : Tussen 2 vuren. Daarna mochten we opdrachten afhalen van de wasdraad. Wat leuk om te kunnen sjoelen en om het hardst te mogen rennen. En touwtrekken was helemaal te gek ! In de namiddag mochten we met alle klassen samen een 'poker'- spel spelen. Twee groepen mochten elkaar uitdagen en jetons inzetten. Wie de uitdaging won, kreeg alle jetons. Het was super !
Bekijk hier de foto's.

Ssssttt…. Hard aan het werk nu. We zijn net klaar met de taalles en daarna nog een beetje rekenen. Gelukkig is er later op de dag tijd om te tekenen en te schilderen.
Bekijk hier de foto's.

Op maandagnamiddag mochten we een ritje maken op de draaimolen en konden we genieten van een voorstelling van clown Tobey.
Bekijk hier de foto's.

RSS feed | Links