2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | archief


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.

Op 20 mei werd Michelle grote zus. Dat is een heel speciale gebeurtenis. Iedereen in klas was reuzebenieuwd om Annaëlle, zo heet de baby, te zien. We knutselden een leuke herinnering voor Michelle en haar ouders. We kregen ook al eerder een lekker snoepje om zoveel geluk te vieren. Van harte proficiat en veel plezier met Annaëlle!
Bekijk hier de foto's.

Tijdens de lessen hoekenwerk werken we deze keer klasoverschrijdend. Enkele kinderen uit onze klas gaan een uurtje meedraaien in de kleuterklas. Heel spannend en leuk vooral als er nog een broertje of zusje in de kleuterklas zit. Mooi om zien hoe ze hun best doen om de kleuters te helpen en zich amuseren en hoe de kleuters op hun beurt genieten.
Bekijk hier de foto's.

Ze hebben zo hun best gedaan om een mooi kado en kaartje te knutselen voor hun mama. Het is me alleszins heel duidelijk geworden, hun mama is de allerliefste !
Bekijk hier de foto's.

Donderdag 2 mei brachten de grootouders een bezoek aan alle klassen van het lager. Ze konden samen met hun kleinkind een volksspel kiezen en spelen en ze waren ook welkom in de klas om te zien wat leren op school. We zagen alleen maar trotse gezichten...
Bekijk hier de foto's.

Dit jaar gingen we op schoolreis naar Gent en Wachtebeke. We bezochten het Gravensteen in Gent en vertrokken daarna naar het domein Puyenbroek.
Bekijk hier de foto's.

Als juf jarig is, is het voor iedereen een beetje feest. De klas werd versierd met slingers en ballonnen. Ook de confetti mocht niet ontbreken. Er waren verjaardagskaarten en tekeningen en iedereen had de opdracht gekregen van de oudste leerlingen dat ze een wens voor juf 'moesten' schrijven. Zalig toch!
Bekijk hier de foto's.

Elke donderdag is er hoekenwerk in klas. Op een speelse manier worden tal van leerstofonderdelen ingeoefend. Telkens een uurtje waarin ze leren samenwerken en elkaar respecteren want er wordt vaak samen gezocht naar oplossingen.
Bekijk hier de foto's.

En maar rennen en lopen achter de grote ballen, kleine ballen, hobbelige ballen... Bewegen is belangrijk en dat deden ze een hele voormiddag met de grootste overtuiging.
Bekijk hier de foto's.

Schoolfeest... wat genieten alle kinderen daarvan om te kunnen repeteren en repeteren en... Want mama, papa, oma, opa, mamie, papie... zullen allemaal komen. Dit jaar deden wij met onze klas een street dance nummer. En ze deden het super!
Bekijk hier de foto's.

Een halve dag werken op de milieuboerderij. Samen met enkele medewerkers van Vondels werden er uien en aardappelen geplant. Er werd een rit gemaakt op de ezeltjes Debbie en Nancy en op het paard Gaëtan. En er waren ook helpende handen nodig bij de lammetjes en de konijnen. Het was een heel leuke voormiddag.
Bekijk hier de foto's.

Tijdens de projectweek viel er heel wat te beleven. We zagen foto's van vroeger van Hollebeke en kregen de opdracht om de foto's van nu erbij te plaatsen. Het bleek niet zo'n makkelijke opdracht. Hollebeke is in de loop der jaren heel wat veranderd. We stapten een kilometer af in 2 richtingen en ontdekten zo de kortste weg naar de Palingbeek. We namen waterstalen mee naar klas en deden een poging om het water te zuiveren. Water werd zuiverder, maar de gootsteen raakte verstopt... We deden een dorpsspel met de ganse school en voerden allerlei opdrachten uit. We knutselden, zongen en genoten van de vele activiteiten.
Bekijk hier de foto's.

Kerst.... Daar horen pakjes bij. Iedereen maakte een geschenkje voor iemand uit klas. Zo kreeg iedereen een kado. Het werd een heel gezellige namiddag.
Bekijk hier de foto's.

De Sint kwam in klas. We hadden een leuk versje voor de Sint gestudeerd. Zenuwen, zenuwen toen we het moesten naar voor brengen, maar de Sint, en ook de pieten waren laaiend enthousiast over zoveel acteertalent.
Bekijk hier de foto's.

Onder leiding van onze gids Paul hebben we heel wat ontdekt, gehoord, geroken en gevoeld in het bos. We leerden dat er in de Palingbeek een hele variëteit aan bomen, struiken en dieren is. Dat het in de natuur niet altijd peis en vree is. En dat nogal dikwijls de wet van de sterkste primeert. Op een speelse en leuke manier hebben we heel veel bijgeleerd.
Bekijk hier de foto's.

Donderdag 11 oktober ging het 3de en 4de leerjaar met de 2de en 3de kleuterklas o.l.v. Juf. Chantal aan de slag om lekkere, gezonde soep te maken. Groentjes werden eerst gewassen, fijn gesneden en netjes in de soeppot gedaan. Het was een leuke samenwerking tussen beide klassen. En of de soep lekker was! Het was heerlijk smullen...
Bekijk hier de foto's.

We leren in klas over gezonde voeding. Naast lekker en gezond eten is het ook belangrijk dat we voldoende bewegen. Vandaar dat we bijna dagelijks een bewegingsspelletje doen in klas. Hier zie je hoe leuk bewegen is!
Bekijk hier de foto's.

Maandag 1 oktober was het sportdag. Een ganse dag werd er ferm gesport. Er werd geoefend op krachtbal en basketbal. Er werd ook heel wat afgeturnd op de turntoestellen en er werd gegooid en gerold met een megabal. Het was een superleuke dag!
Bekijk hier de foto's.

Woensdag kwam Juka nog eens een bezoekje brengen aan onze klas. Hij had heel wat te vertellen over zijn nieuwe school. Iedereen was dolblij om hun klasgenootje van vroeger nog eens terug te zien. Speciaal voor deze gelegenheid werden de Lego sets uitgehaald. Met behulp van de iPad wordt er geprogrammeerd en zo kan hun creatie van Lego vooruit rijden, toertjes draaien, geluidjes produceren... En of het leuk en leerrijk was...
Bekijk hier de foto's.

Elke donderdag wordt er in groepen gewerkt aan een bepaalde taak. De ene taak is natuurlijk leuker dan de andere. Met een doorschuifsysteem komt elke taak voor elke groep aan bod. Wanneer elke groep alle taken doorlopen heeft, volgt er een nieuw aanbod. Deze keer wordt er geoefend op tafels, op ruimtelijk inzicht, op de site van bingel, op woordenschat en op het bouwen van figuren met Kapla.
Bekijk hier de foto's.

Elke verjaardag is een groot feest. Hier vind je de foto's terug van de kinderen die al jarig zijn geweest. Ze worden op deze dag gevierd,krijgen een kroon, een verjaardagskaart en mogen één hele dag op de verjaardagsstoel zitten. En wij, de niet-jarigen mogen lekker smullen van een zelfgemaakte taart, een cake of een andere gezonde tractatie. Geniet mee van deze foto'sq.
Bekijk hier de foto's.

Kermis in ons dorp, altijd een leuke belevenis. In de namiddag mochten we een ritje maken op de draaimaolen. Daarna gingen we naar de zaal en zagen een leuke show van goochelaar Wally. We mochten mee dansen, mee assisteren en vooral kijken naar al die goocheltrucs. We kregen ook nog een wafel en een drankje aangeboden door het feestkomiteit. Het was een heel mooie namiddag. Bedankt aan het feestkomiteit!
Bekijk hier de foto's.

Vrijdag kwam de papa van juf vertellen over zijn eigen schooltijd. Hij vertelde over de indeling van de klassen, toen zaten ze met 4 leerjaren samen in 1 klas. Ze kregen af en toe een 'pets' van de meesters liniaal. Ze moesten ook 6 dagen naar school. Maar waren wel op donderdagnamiddag en zaterdagnamiddag vrij. Hij vertelde hoe ze met 2 vrienden een fiets deelden om naar school te gaan. En dat ze een heel ingenieus plannetje hadden bedacht zodat ze toch heel snel op school of thuis geraakten. Ze mochten niet voetballen op school maar wel speelden ze overlopertje of met de bikkels. Hij had foto's en nieuwjaarsbrieven bij. Zelfs de nieuwjaarsbrieven van juf had hij nog :) Het was een heel leerrijke ervaring. Dank je wel -pa - Gilbert!
Bekijk hier de foto's.

De eerste schooldag... We kregen van de juffen en meesters een 'frisse' duik toen we de schoolpoort binnen stapten. In klas konden we al meteen onze nieuwe boeken, schriften en mappen bewonderen. We hebben zelfs al gewerkt in ons rekenboek op de allereerste dag. We zijn klaar voor een boeiend en leerrijk schooljaar.
Bekijk hier de foto's.

RSS feed | Links