2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | archief


Bekijk hier de foto's.


Bekijk hier de foto's.

Onder leiding van onze gids Paul hebben we heel wat ontdekt, gehoord, geroken en gevoeld in het bos. We leerden dat er in de Palingbeek een hele variëteit aan bomen, struiken en dieren is. Dat het in de natuur niet altijd peis en vree is. En dat nogal dikwijls de wet van de sterkste primeert. Op een speelse en leuke manier hebben we heel veel bijgeleerd.
Bekijk hier de foto's.

Donderdag 11 oktober ging het 3de en 4de leerjaar met de 2de en 3de kleuterklas o.l.v. Juf. Chantal aan de slag om lekkere, gezonde soep te maken. Groentjes werden eerst gewassen, fijn gesneden en netjes in de soeppot gedaan. Het was een leuke samenwerking tussen beide klassen. En of de soep lekker was! Het was heerlijk smullen...
Bekijk hier de foto's.

We leren in klas over gezonde voeding. Naast lekker en gezond eten is het ook belangrijk dat we voldoende bewegen. Vandaar dat we bijna dagelijks een bewegingsspelletje doen in klas. Hier zie je hoe leuk bewegen is!
Bekijk hier de foto's.

Maandag 1 oktober was het sportdag. Een ganse dag werd er ferm gesport. Er werd geoefend op krachtbal en basketbal. Er werd ook heel wat afgeturnd op de turntoestellen en er werd gegooid en gerold met een megabal. Het was een superleuke dag!
Bekijk hier de foto's.

Woensdag kwam Juka nog eens een bezoekje brengen aan onze klas. Hij had heel wat te vertellen over zijn nieuwe school. Iedereen was dolblij om hun klasgenootje van vroeger nog eens terug te zien. Speciaal voor deze gelegenheid werden de Lego sets uitgehaald. Met behulp van de iPad wordt er geprogrammeerd en zo kan hun creatie van Lego vooruit rijden, toertjes draaien, geluidjes produceren... En of het leuk en leerrijk was...
Bekijk hier de foto's.

Elke donderdag wordt er in groepen gewerkt aan een bepaalde taak. De ene taak is natuurlijk leuker dan de andere. Met een doorschuifsysteem komt elke taak voor elke groep aan bod. Wanneer elke groep alle taken doorlopen heeft, volgt er een nieuw aanbod. Deze keer wordt er geoefend op tafels, op ruimtelijk inzicht, op de site van bingel, op woordenschat en op het bouwen van figuren met Kapla.
Bekijk hier de foto's.

Elke verjaardag is een groot feest. Hier vind je de foto's terug van de kinderen die al jarig zijn geweest. Ze worden op deze dag gevierd,krijgen een kroon, een verjaardagskaart en mogen één hele dag op de verjaardagsstoel zitten. En wij, de niet-jarigen mogen lekker smullen van een zelfgemaakte taart, een cake of een andere gezonde tractatie. Geniet mee van deze foto'sq.
Bekijk hier de foto's.

Kermis in ons dorp, altijd een leuke belevenis. In de namiddag mochten we een ritje maken op de draaimaolen. Daarna gingen we naar de zaal en zagen een leuke show van goochelaar Wally. We mochten mee dansen, mee assisteren en vooral kijken naar al die goocheltrucs. We kregen ook nog een wafel en een drankje aangeboden door het feestkomiteit. Het was een heel mooie namiddag. Bedankt aan het feestkomiteit!
Bekijk hier de foto's.

Vrijdag kwam de papa van juf vertellen over zijn eigen schooltijd. Hij vertelde over de indeling van de klassen, toen zaten ze met 4 leerjaren samen in 1 klas. Ze kregen af en toe een 'pets' van de meesters liniaal. Ze moesten ook 6 dagen naar school. Maar waren wel op donderdagnamiddag en zaterdagnamiddag vrij. Hij vertelde hoe ze met 2 vrienden een fiets deelden om naar school te gaan. En dat ze een heel ingenieus plannetje hadden bedacht zodat ze toch heel snel op school of thuis geraakten. Ze mochten niet voetballen op school maar wel speelden ze overlopertje of met de bikkels. Hij had foto's en nieuwjaarsbrieven bij. Zelfs de nieuwjaarsbrieven van juf had hij nog :) Het was een heel leerrijke ervaring. Dank je wel -pa - Gilbert!
Bekijk hier de foto's.

De eerste schooldag... We kregen van de juffen en meesters een 'frisse' duik toen we de schoolpoort binnen stapten. In klas konden we al meteen onze nieuwe boeken, schriften en mappen bewonderen. We hebben zelfs al gewerkt in ons rekenboek op de allereerste dag. We zijn klaar voor een boeiend en leerrijk schooljaar.
Bekijk hier de foto's.

RSS feed | Links